2010. december 28., kedd

Szilvi és Csaba zengővárkonyi esküvője

 Amikor először találkoztam Szilvivel,hogy egyeztessük esküvői dekorációjukat kérte,hogy csakis a rózsaszín és a zöld színekben tervezzek , valamint szeretné ha a pillangó megjelenne a dekorációban. Már a meghívójukat  is így tervezte,így a dekoráció is pillangós legyen.
A helyszínek is különbözőek voltak. A kis "ékszerdoboz" Zengővárkony a ceremóniák helyszine,  néptánccal és egyéb vidéki hagyományos lakodalmas szokásokkal.  A vacsorával egybekötött vigasság  Pécs egyik legismertebb helyszínén a Laterum Étteremben volt.
Zengővárkony tényleg egy kis ékszerdoboz annak aki szereti a kicsi romantikus meghitt falusi tájakat és az ehhez kötődő igazi értékeket. A Mecsek lankái között meghúzódó falu régi utcácskái, hagyományőrző  házai, a falut átszelő patak mindenkit elvarázsol aki csak erre jár.Szilvit és Csabát sok minden köti ide. Egyikőjük szülői háza, a népi együttes ahol mindketten táncolnak és egy közös nagyon szép könyv,amit erről a csodálatos kis faluról  írtak.
Hol is lehetett volna máshol  a polgári esküvő, ha nem a tájház  udvarán.  A tornácos tájházhoz,muskátlis ablakokhoz stílusosan  rendeztük be az udvart. Ehhez, a tájházban egy gyönyörű tulipános ládát találtunk és úgy gondoltuk  csakis ez jöhet szóba. Kihoztuk az udvarba,ez lett az  anyakönyv vezető asztala .Hozzá illő padot is találtunk az ifjú párnak. Ehhez dekoráltuk  székeket a szülőknek és a tanuknak. Gyönyörű hely egy nagyon szépen megszervezett stílusos esküvőhöz.
A virágokat Szilvi kérése alapján válogattuk össze. Mivel a színvilág a rózsaszín és a zöld kombinációja volt, ezért ajánlottam Szilvi kedvenc rózsája mellé a hortenziát. Gyönyörűen mutatott a zöld és rózsaszín hortenzia gömb,ami a háttérben lévő körtefa ágáról lógattunk be. Az esküvői csokrában valamint az összes virág dekorációban szerepelt.







Az egyházi esküvő a falu református templomában volt, nem messze a tájháztól. Egyszerű dekorációt kértek, csak a pad végek és az oltár lett feldíszítve. Nem is kellett volna más,mert olyan egyszerűen szép templom...



 









Ugyan nem kedvenc színem a rózsaszín, de nagyon szerettem ezt az esküvői dekorációt,mert annyira egységes és stílusos volt. Az egyik legszebb az idei évben.

Az éttermi dekoráció egy teljesen más stílusban készült, de a színek a motívumok a virágok  harmonikussá tették a ceremónia helyszínével.

2 megjegyzés: